STEFANOS TSITSIPAS WINT #NEXTGEN FINALS

96

Stefanos Tsitsipas zet een geweldige mooie ? op een fantastisch seizoen. Hij wint in Milaan de ATP Next Gen Finals. De Griek versloeg in de finale de Australiër Alex de Minaur. Aan dit toernooi namen de beste 8 spelers van de wereld tot 21 jaar deel.

Andere namen die deelnamen in Milaan waren o.a. Frances Tiafoe, Andrey Rublev en Taylor Fritz. De ranglijst van de Next Gen spelers wordt aangevoerd door Alexander Zverev. Maar die gaat bij de ATP Finals in London spelen aankomende week en speelde niet in Milaan.

Toen we dat lijstje met die namen zagen gingen onze gedachten terug naar 2013. Toen bezochten we samen met Richard van Loon de Eddie Herr International Junior Championships in Bradenton ?? En daar deden de hierboven genoemde mannen dus aan mee en zagen we ze in actie als junior. Stefanos Tsitsipas kwam niet door de quallies van dat ITF Grade 1 toernooi, maar kwam er als Lucky Loser uiteindelijk wel in. Maar niet voor lang. Na één ronde was het al over en sluiten. Datzelfde gold voor Alexander Zverev, die als 1e geplaatst was. Exit na de eerste ronde. Taylor Fritz lag er destijds in de 2e ronde uit. Andrey Rublev haalde de finale daar, maar verloor daarin van de Pool Kamil Majchrzak. Afwezig was toen onze eigen Tim van Rijthoven. Bij de meiden won toen Jelena Ostapenko die Varvara Flink in de finale versloeg. In de categorie 14 jaar was toen Judith van Kessel de enige Nederlandse deelneemster.

De foto van Stefanos is uiteraard van Richard van Loon. Niet uit 2013 maar van dit jaar toen hij deelnam aan de US Open.