SAM SCHRÖDER EN MARJOLEIN BUIS WINNEN ITF SERIE 1 TITEL IN BATH

109

Goed nieuws vanuit het wheelchairtennis. Sam Schroder behaalde dit weekend zijn eerste en direct ook zijn meest aansprekende ITF 1 Serie titel bij de quads uit zijn carrière. In Bath ?? versloeg hij -als ongeplaatste speler- op weg naar zijn singletitel een hele reeks geplaatste spelers van de Uniqlo wereldranglijst. Daar komen ze; in de kwartfinale de nummers 8 Ymanitu Silva (Bra), in de halve finale de nummer 1 David Wagner(USA) en in de finale de nummer 6 Lucas Sithole (SA). In de dubbel won hij samen met Antony Cotterill (UK) de halve finale van de wereldkampioenen dubbel David Wagner en Nicholas Taylor (US). De finale tegen Donald Ramphadi en Lucas Sithole (SA) verloren ze nipt met 6-4 6-7 5-10 match tiebreak.

Sam heeft een heel lastig 2018 achter de rug vanwege een 10 maanden durende ziekte en maakte in Bath dus een meer dan geweldige come-back. Hij barst van de ambities en wil zich zo snel mogelijk de Top10 van de wereld inspelen, deelname aan de Grand-Slams realiseren en zich zien te plaatsen voor de Paralympics in Tokyo 2020.

Marjolein Buis won in Bath de titel in het dubbel samen met de Japanse Manami Tanaka. Zij wonnen met overmacht de finale van Lucy Shuker en Katharina Kruger.

Van harte gefeliciteerd met jullie titels Sam en Marjolein ??