MIKE EN Z’N MIC IN GESPREK MET JASMIJN GIMBRÈRE

876

✍🏼 Mike Hof

Op dit moment is ze de huidige nummer 705 van de wereld bij de dames. In april 2021 haalde ze haar eerste punten voor de wereldranglijst. Tijdens de jaarwisseling won ze haar eerste ITF $15.000 toernooi in het enkelspel in Giza (Egypte). Vorig jaar won ze 5 ITF titels in het dubbelspel. Ze was Nederlands kampioen bij de junioren dubbel t/m 14 en t/m 18. Vandaag maken we nader kennis met Jasmijn Gimbrère.

🙋 Wanneer ben je begonnen met tennissen en door wie werd je ontdekt dat je talent had? En waar train je nu?

🗨️ Ik ben op mijn zesde begonnen met tennis omdat mijn ouders beide tennisten. Dus mee naar de tennisbaan ging ik wel vaak. Toen ik een jaar of 11 was ben ik bij Frans Wouters gaan trainen in de Stadjershal in Groningen. Nu heet dat Tennisteam het Noorden in Groningen. Toen ik daar kwam ben ik wat meer gaan trainen en later ben ik ook bij Alwin Visker gaan trainen.
Wie me echt ontdekt heeft weet ik niet precies maar bij Tennis team het Noorden is het wel begonnen. Vanaf de zomer 2018 ben ik naar tennisschool Intime gegaan, de tennisschool van Martijn Belgraver en Noelle van Lottum maar sinds vorig jaar bestaat dat niet meer. Anderhalf jaar geleden heb ik daarom de overstap gemaakt naar T.C. Leeuwenberg waar ik train bij Gerard van Hellemond.
Bij Gerard bevalt het me heel goed en heb het er heel erg naar mijn zin.

🙋 Gaat Gerard ook met je mee op de tour naar toernooien?

🗨️ Af en toe gaat hij mee maar niet naar elk toernooi. Want het moet wel uitkomen en financieel moet het ook passen.

🙋 Ga je komend seizoen ook competitie spelen bij T.C. Leeuwenbergh?

🗨️ Dat weet ik nog niet zeker want ik weet nog niet of Leeuwenbergh eredivisie gaat spelen. Als ze dat gaan spelen zal ik voor Leeuwenbergh uitkomen.

🙋 Doe je ook aan mentale training?

🗨️ De afgelopen 2 jaar heb ik mentale training gehad bij Hans Roovers. Hans heeft mij echt heel veel geholpen op mentaal vlak en we hebben samen grote stappen gemaakt maar hij is helaas in december overleden aan Covid. Voor nu heb ik even geen mentale training maar ik wil het later zeker wel weer oppakken.

🙋 Speel je ook buitenlandse competitie?

🗨️ Ik speel in Duitsland tweede Bundesliga voor Gladbacher HTC. Afgelopen seizoen speelde ik daar met o.a. Lizette Blankers en Julie Belgraver. Lianne de Jong, Maxime Palmen en Renee van Bommel zitten ook in het team maar hoe het team er komend jaar uitziet weet ik nog niet precies.

🙋 Heb of zoek je sponsoren?

🗨️ Ik heb een aantal sponsoren waar ik heel blij mee ben maar dat is helaas nog niet genoeg om mij een heel jaar uit de kosten te halen dus extra sponsoren zijn zeker welkom. Mijn rackets worden gesponsord door Dunlop en mijn kleding krijg ik sinds kort van Indian Maharadja. Mocht iemand mij willen sponsoren dan kun je mij benaderen via www.jasmijngimbrere.nl

🙋 Bij de junioren hebben we je weinig gezien op internationale toernooien. Wel ben je Nederlands kampioen geweest in de meisjes dubbel t/m 14 en t/m 18. Waarom heb je weinig internationaal jeugd gespeeld?

🗨️ Ik speelde af en toe een internationaal toernooi als het in Nederland werd gehouden. Ik heb een Gymnasium opleiding gedaan en ik zat niet op een LOOT-school dus moest alle vakken volgen en alle uren aanwezig zijn. Daarom heb ik alleen de nationale jeugdtoernooien gespeeld en niet echt naar het buitenland ben geweest. School ging toen voor tennis.

🙋 Je speelt veel $15.000 toernooien in Egypte, Tunesië en Turkije. Waarom kies je vaak voor de toernooien in die landen?

🗨️ Er zijn daar vaak meerdere toernooien op 1 plek, dus dan is het qua kosten makkelijk en hoef ik maar 1 keer heen te vliegen en kan ik er 2 of 3 toernooien achter elkaar spelen. Dan heb ik ook niet meerdere reisdagen dus dat vind ik heel fijn.

🙋 Je koos er ook voor om tussen kerst en oud en nieuw een toernooi te spelen in Tunesië. Dat pakte niet verkeerd uit want je won daar de enkel en de dubbel. Was dat een bewuste keuze van je om in die periode te spelen omdat er toch veel speelster thuis zitten met de feestdagen en je misschien iets makkelijker punten kon halen?

🗨️ Ja ik koos er bewust voor omdat de meeste spelers toch kerst en oud en nieuw thuis willen vieren wat ik ook altijd heb gedaan. Ik ben voor het eerst gaan spelen met de feestdagen en ja het pakte zeker goed uit met 2 titels.

🙋 Vorige week zagen we je spelen op een $25.000 toernooi in Engeland. Hoe groot is voor jou het verschil tussen een 25.000 en een 15.000 toernooi?

🗨️ Het is zeker een verschil met de geplaatste speelster op een 25.000. Die staan een stuk hoger dan de geplaatste speelsters op een 15.000. De ongeplaatste speelsters op een 25.000 die staan ongeveer even hoog als de geplaatste op een 15.000 toernooi. Dus het niveau is wel een stukje hoger, dus voor mij is het even wennen en even aanpassen maar dat is ook wel weer leuk. Ik ga de komende tijd dan ook wat meer 25.000 spelen, zodat ik wedstrijden op dat niveau kan spelen. De volgende 2 toernooien die ik ga spelen zijn daarom ook $25.000 toernooien in de Dominicaanse Republiek. Ik moet daar wel kwalificatie spelen.

🙋 Je heb ook al 6 ITF toernooien in het dubbelspel op zak. Kies jij er altijd voor om te dubbelen?

🗨️ Ja eigenlijk wel, ik heb denk maar ooit een toernooi gespeeld zonder te dubbelen. Ik vind dubbelen ook leuk en het zijn extra potjes en het levert ook wat extra prijzengeld op.

🙋 Probeer je dan ook altijd met een Nederlandse te dubbelen of heb je geen voorkeur?

🗨️ De 6 titels die ik gewonnen heb zijn met 6 verschillende dubbelpartners en de toernooien waar ik tot nu toe ben geweest waren ook niet heel veel Nederlandse meiden. Wel spreek ik vaak af als het goed gaat met iemand om dan nog een keertje te spelen. Maar die meiden spelen ook weer andere toernooien dus het is me tot nu toe nog niet gelukt om 2 keer met dezelfde te dubbelen. En het scheelt nu ook dat ik met mijn ranking aan de goede dubbelpartners kom, dat is wel wat makkelijker dan toen ik net begon met internationale toernooien. En ik kijk altijd wie er meedoen en naar de resultaten en dan schrijf ik speelsters aan of ze schrijven mij aan via Facebook of Instagram of we zullen dubbelen.

🙋 In 2021 stond je nog niet op de WTA ranglijst en ondertussen sta je al rond plaats 700. Heb je een doelstelling waar je eind van het jaar wil eindigen?

🗨️ Voor afgelopen jaar had ik de doelstelling om rond de beste 700 te staan. Ik heb mijn eerste punten in april 2021 behaald dus ik ben op de goede weg. Waar ik eind van dit jaar zou willen eindigen heb ik samen met mijn trainer besproken en houden we liever intern.

🙋 Op social-media zie ik geregeld berichten van gokkers die veel geld hebben verloren omdat ze op de verkeerde speler hebben ingezet. Word jij vaak benaderd voor matchfixing of krijg je vaak berichten van gokkers en hoe ga je hiermee om?

🗨️ Gelukkig ben ik nog nooit benaderd voor matchfixing. Wel krijg ik regelmatig berichten van gokkers als ze veel geld hebben verloren, zelfs als je de wedstrijd heb gewonnen maar dan een set verloren willen ze je ook nog wel eens wat sturen. Je kunt het bij de ITF melden maar ik blokkeer ze ook gelijk zodat ze mij niets meer kunnen sturen. Persoonlijk heb ik er geen last van, ik lees het half, blokkeer ze direct en ik laat het gaan.

🙋 Zien we jou dit jaar ook nog op de NRT toernooien?

🗨️ Ja dat zou zeker kunnen op een NRT *** of NRT ****. Ik plan nog niet zo ver vooruit maar als het uitkomt in mijn schema wil ik graag wat potjes spelen op NRT toernooien van de zomer.

🙋 Hoe ziet jouw toernooikalender er de komende tijd uit?

🗨️ Zoals gezegd speel ik de komende weken tweemaal een $25.000 toernooi in de Dominicaanse Republiek. Daar ga ik ook dubbelen met Isabelle Haverlag. Na die 2 weken is het nog niet bekend. De hele maand mei speel ik Duitse competitie.

Jasmijn bedankt voor je leuke interview en heel veel succes met de komende toernooien.