Interview Wesley Koolhof met vijf stellingen

326

Van onze redactie

‘De Olympische Spelen staan hoog op het schema’

Het iconische Wimbledon gewonnen, verdrongen van de mondiale nummer-1-positie, de succesvolle samenwerking met Neal Skupski beëindigd: 2023 was voor Wesley Koolhof weer een bewogen jaar. Voordat de 34-jarige tennisser zich enkele weken onderdompelt in weldadige rust, blikt hij nog even terug en vooruit, aan de hand van vijf stellingen.

Terugkijkend op 2023 overheerst een dubbel gevoel.
Wesley Koolhof: ,,Hmm, nee, niet echt. Ik heb persoonlijk een prima jaar gehad, met als absoluut hoogtepunt de titel op Wimbledon. En tot op het laatste toernooi had ik nog kans op de nummer-1- positie, dus eigenlijk heb ik gewoon een goed jaar gehad.”

Ik ben nu heel hard toen aan rust en wil voorlopig niet aan tennis denken.
,,Ja, even wat rust na zo’n lang jaar is inderdaad wel nodig. Het seizoen is pas sinds 24 november ten einde en over een maand vertrek ik alweer, naar Australië. Dus de aankomende twee tot drie weken is het de hoogste tijd om even rustig aan te doen en lekker op vakantie te gaan.”

In twee jaar tijd met Neal Skupski vijftien finales, negen toernooizeges, drie masters en Wimbledon gewonnen en 36 weken lang de nummer 1 van de wereld. Daarvan durfde ik zelfs nooit te dromen.
,,Over die exacte cijfers droom je natuurlijk niet, nee. Maar van het winnen van een master, een Grand Slam en van de nummer 1 van de wereld worden, droomde ik wel degelijk. En ik vond dat ook allemaal realiseerbare doelen.”

Het zal heel erg moeilijk worden de afgelopen twee jaar met Neal Skupski te evenaren met mijn nieuwe partner Nikola Mektic, laat staan te overtreffen.
,,Ik denk dat ik met Nikola die doelen zeker kan evenaren. Neal heeft zijn kwaliteiten, net zoals Nikola die heeft. We kennen elkaar goed en kunnen samen zeker hoge ogen gaan gooien.”

Ondanks de successen heb ik nog niet al mijn doelen bereikt, ik heb nog wel wat op mijn verlanglijst staan.
,,De meeste doelen heb ik zeker al bereikt. Voor komend jaar staan de Davis Cup, de Olympische Spelen en de Grand Slams hoog op het schema genoteerd!”

Maar eerst … een welverdiende vakantie.