Gijs Brouwer on ? op ITF Future $25K in Oklahoma

173

Gijs Brouwer beleefde een meer dan uitstekende week in het Amerikaanse Norman (Oklahoma). De 22 jarige Gijs won daar zowel de singles alsmede de doubles titel op een ITF Future $25.000 toernooi. In de dubbel was hij succesvol met de Amerikaan Justin Butsch aan zijn zijde. Het ongeplaatste duo won het toernooi door in de finale te winnen van de Tsjechen Dominik Kellovsky en Matej Vocel. Die waren als nummer 4 geplaatst, maar moesten uiteindelijk in 3 sets buigen voor Gijs en Justin.

Gijs kwam in zijn singlefinale wederom Matej Vocel tegen. En Gijs maakte zijn topseed status helemaal waar en klopte met overmacht de 21 jarige Tsjech met 6-3 en 6-2. Voor Gijs Brouwer betekende deze titel zijn 2e ITF singletitel van dit jaar en ook in de dubbel wist hij er in 2018 al eentje te winnen. Overall staat de titelteller in zijn nog prille tenniscarrière nu op 3 om 3.

Aankomende week speelt Gijs in Columbus (Ohio) wederom een ITF Future $25.000 toernooi. Zijn Amerikaanse trip begon op 3 november met een ATP Challenger in Knoxville.