EDEN ON THE CHOCOLATA

766

Het moet zeker een jaar of 10 geleden zijn dat we Remy Groenendaal troffen in een tennishal in het Brabantse Geldrop. Hij was op de weg terug van een langdurige blessure en revalidatie aan beide knieën. Nu waren we daar in eerste instantie niet voor Remy, maar voor zijn tegenstander in de eerste ronde van het Henk Timmer Circuit. Dat was namelijk Danny Spierenburg. Die had het toernooi een jaar eerder op zijn naam geschreven en een hele positieve indruk achtergelaten. Van Remy Groenendaal hadden we tot die dag nog nooit gehoord. Sleeveless shirt en bandana. Zo kwam hij eind december de tapijtbaan daar op. Het was rap gebeurd met onze Danny. Groenendaal kwam, zag en overwon op een geweldige manier. Na afloop zaten we samen in het horecagedeelte. Beetje introverte jongen. Heel pienter. Remy won uiteindelijk dat toernooi en de 3 opeenvolgende edities van dat Henk Timmer Circuit. Uit het niets kwam hij. En als een komeet steeg hij op de nationale ranglijst.

In de daaropvolgende tijd leerden we Remy wat beter kennen. Ook zijn achtergrond. Artsen die geen stuiver meer gaven voor zijn tenniscarrière. Maar Remy deed niets liever dan tennissen en bleef werken aan zijn herstel en wilde zo het ongelijk van de artsen bewijzen. Nou dat lukte. Hij trainde in Amsterdam bij de Laurense Tennis Academy. Hij kreeg daar nog Martin Verkerk als coach. Samen gingen ze de ITF Tour op. Bij TC de Manege zagen we Remy spelen op het Coldec Open tegen Facundo Arguello. Een gravelbijter uit Argentinië. Vandaag de dag trouwens de nummer 219 van de wereld. Eerste set naar Remy. Tweede en derde set nipt naar de Argentijn. In de miezerregen. Sleeveless shirt en bandana. We zagen Remy nog op de KNLTB Masters in Rotterdam. Geen bandana, petje achterstevoren. Wel sleeveless shirt. Uiteindelijk was om welke reden ook een professionele tenniscarrière niet haalbaar. Hij ging zich richten op zijn bedrijf welke hij tijdens zijn revalidatie had opgezet. En de pientere Amsterdammer werd daarmee succesvol. Hij speelde nog wat jaren competitie bij LTC Festina in het Vondelpark.

Onze wegen gingen ietsjes verder uit elkaar, maar toch hielden we contact. We gingen eens naar een Amsterdams op één hoog woning ergens in het centrum. Daar kwamen we zijn vriendin Kelly de Beer ook gelijk tegen. We waren net op tijd, want ze gingen op wereldreis. Kelly was ook een hele talentvolle tennisspeelster en zeker zo pienter. De wereld zijn ze overgegaan en ze zijn in Nicaraqua getrouwd. En daar begonnen ze aan iets heel unieks. Iets heel moois. Iets heel Kelly’s en Remy’s. Ze bouwden hun eigen paradijs. Hun Hof van Eden. Een omgeving waar ze zich zelf goed in konden gaan vinden en waar ze willen dat anderen zich daar goed in kunnen gaan vinden. In de wildernis werd samen met de locals gebouwd aan Eden on The Chocolata. Een omgeving waar lichaam en geest rijker worden. Waar een visie is en waar beleving is. Waar balans en inspiratie is. In een eco-vriendelijke omgeving. Daar werken ze aan een betere versie van henzelf en willen daar anderen graag deelgenoot van maken. Een way of life. We hebben het allemaal op een afstandje gevolgd en vandaag gaat hun paradijs officieel open.

Die twee bijzondere tennissers en die twee hele bijzondere mensen hebben een keuze gemaakt die past in de manier waarop zij in het leven willen staan. En ze nodigen anderen uit om daar eens kennis mee te komen maken. Bij ons staat een trip naar Nicaraqua op de wish-list. Gewoon om beiden weer eens te zien en om te zien hoe mensen hun dromen waarmaken. Door keuzes te maken waar zij voor meer dan 100% achter staan en waar anderen zich misschien wel eerst twee keer achter hun oren zouden krabben voordat ze zo’n keuze zouden maken. We kunnen niet voor Kelly spreken, maar Remy kennende wil hij zo misschien wel het ongelijk bewijzen van anderen. Net als dat hij dat destijds deed tegenover de artsen die geen stuiver meer gaven voor zijn tenniscarrière.  Over artsen gesproken. Danny Spierenburg is inmiddels huisarts.

Bewondering en respect. Dat hadden we en hebben we voor Remy Groenendaal en Kelly de Beer. Heel veel succes in jullie paradijs. Jullie Eden on the Chocolata. Volg ze op facebook en Instagram. En check zeker even hun website: www.edenonthechocolata.com

Liefs TP1