DE ZILVERVLOOT ?

332

DE ZILVERVLOOT ?

Afgelopen week gingen onze Young Seniors de strijd aan met deelnemers uit alle continenten op het ITF Young Seniors World Championships 2019 in Miami Beach. Nederland is al jarenlang een zeer sterk land op dat WK voor Teams. En dat was deze keer niet anders. Maar liefst 3 Nederlandse Teams komen met ZILVER naar huis, eentje met een vierde plek en een zesde plek. We mogen enorm trots zijn op de prestaties en resultaten van deze mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie van 35/40/45. En de omstandigheden waren met tijden zwaar. De kachel brandt er nog goed eind oktober en de luchtvochtigheid is zo hoog dat het snakken is naar adem. Ook naast de tennisbaan.

Bij de mannen 40 haalden Dennis Kockx, Rogier Wassen en Dennis van Scheppingen ZILVER. De finale ging met 1-2 verloren tegen de Spanjaarden. En dat is een grootmacht in dat circuit én die hebben er eentje in de gelederen die het zelfs Roger Federer nog lastig kan maken. Roberto Menendez-Ferre heet de man en dat is de nummer 1 van de wereld in die categorie. Roberto heeft met zijn 40 jaar 143 potjes getennist in dat circuit en slechts 3 zijn er verloren gegaan Wij hebben hem een aantal keren in actie mogen zien en geloof ons maar, die gast kan gruwelijk, maar dan ook gruwelijk, goed ballen.. Maar dat kan Dennis van Scheppingen ook. Want die wint in de finale zijn single van die Menendez-Ferre. Met 6-2 en 6-1 liet Dennis ’s-werelds nummer 1 gedesillusioneerd achter. Dennis Kockx liet weten nog nooit zo’n hoog niveau tennis gezien te hebben. Een heel groot compliment dus voor van Scheppingen. Het was echter niet voldoende voor goud, daar Dennis Kockx zijn single verloor en de beslissende dubbel ging voor Rogier Wassen en Dennis van Scheppingen helaas verloren. Maar meer dan prima gedaan door die mannen uit Nederland.

Ook prima deden de heren 45 het. Met Marcus Hilpert, David Hofman en Bart Beks. Want ook zij haalden ZILVER. De finale ging verloren tegen de Fransen. Dat gebeurde ook in 2018, maar nu was het verschil al iets kleiner. Marcus verloor nipt van Benoit Halle in 3 sets, net als Bart Beks dat deed tegen Arnaud Magnin. En dat is er ook eentje van de buitencategorie in dat young seniors circuit. De dubbel werd niet meer gespeeld daar er een onoverbrugbare achterstand was.

De dames 35 behaalden ook ZILVER. Het team van Olga Kalyuzhnaya, Andrea van den Hurk en Selma Andrade ging ten onder tegen de Duitse dames. Andrea en Olga verloren hun singles en ook hier werd de dubbel niet meer gespeeld. Maar een topprestatie van die dames uit Nederland.

Het team van Bart de Gier, Romano Frantzen en Yoran Verschoor had nog kans op BRONS in de categorie M35. Maar daar staken de Spanjaarden een stokje voor. Romano verloor in 3 sets zijn single en Bart de Gier haalde het niet tegen Daniel Munoz- de la Nava. Even voor alle duidelijkheid. Die Munoz-de la Nava stond in 2016 op een zeer knappe 68e plek op de ATP wereldranglijst. Caramba!

De dames 35 met Caroline de Vries, Kim Kilsdonk, Regina Balcune en Mireille Bink sloten hun WK af met een 6e plaats.

Een aantal young seniors blijft hangen in Miami Beach, want de aankomende week is er het Individuele WK. En ook daar hebben we een aantal kandidaten voor eremetaal. Stay tuned folks!

Gefeliciteerd Nederlandse equipe. Jullie hebben het wederom uitstekend gedaan. Goede reis naar huis.