? + ?? = ? Allez Roger

456

Dag 1 van de Australian Open zit erop. Een dag waarop van alles gebeurde op The Happy Slam. Robin Haase en Kiki Bertens door. Dat was vanmorgen toch wel positief nieuws voor ons Nederlanders. Kiki lag in de lijn der verwachting, Robin had wat minder credits links en rechts, maar snoerde zijn criticasters vooralsnog de mond. Hij kan zich gaan voorbereiden op een treffen met Tomas Berdych.

Wat verder opviel. John Isner (ATP10) was direct exit. In een Amerikaans onderonsje serveerde Ryan Opelka (ATP97) het servicekanon Isner af in 4 sets. 7-6/7-6/6-7/7-6. Rafael Nadal en Roger Federer gewoon wonnen. De battle van Andy Murray, die zijn fysieke ongemak voor even aan de kant schoof in een ruim 4 uur durende 5 setter tegen Bautista Agut, maar Andy verloor het gevecht met de Spanjaard. Maria Sharapova die qualifier Harriet Dart met een ‘double bagel’ liet vertrekken. Andrea Petkovic die gestrekt ging omdat ze bevangen was van de hitte en moest opgeven. Jelena Ostapenko die haar eerste wedstrijd verloor. Ysaline Bonaventure, Kirsten Flipkens en Alison van Uytvanck kwamen namens Belgie in actie, maar alle 3 verloren ze. Duitsland gaat verder zonder Julia Goerges.

The Shot of the Day kwam van het racketblad van titelverdediger Roger Federer. Hij kende weinig problemen Denis Istomin. Federer gaat op voor zijn 7e titel in Melbourne en zijn 100e uit zijn carriรจre. Het zal toch niet zo zijn dat hij na het behalen van die bijzondere mijlpaal het Wilson racket aan een Zwitserse wilg hangt? Hoe komen we toch op die gedachte โ€ฆ

Woensdag gaan de Nederlanders weer verder en gaat er ook met de dubbel gestart worden. Demi Schuurs treft een bekende. Die ziet Elise Mertens aan de andere kant van het net staan. Aan de zijde van Demi staat Bethanie Mattek-Sands. Die kwam ook uit in de single, maar ging er dik af tegen Zoe Hives. Bethanie kan al haar aandacht nu richten op de dubbel. Naar verluidt is Sem Verbeek van Cranberra doorgereisd naar Melbourne en hoopt op een late afzegging zodat Sem ook zijn GS debuut in de dubbel kan maken. Of hij daadwerkelijk ook echt in de wachtkamer zit weten we nu even niet.